Gelinlik Seçerken Nelere Dikkat edilmeli ? 2

1- Düğün gününde muhteşem görünmenin sırrını hiçbir yerde aramana gerek yok. Bütün iş vücut tipine uygun gelinlik seçimi ile başlıyor. Eğer vücut tipini bilir ve öne çıkarman gereken bölgelere uygun seçim yaparsan kusursuz bir gelin olabilirsin. Peki, vücut tipi nasıl anlaşılır

“Vücut tipi nedir?” sorusunun cevabı vücudunun şekli ve yapısıdır. Burada sana her vücut tipini kısaca anlatacağım ve sen hangisine ait olduğunu aşağı yukarı anlamış olacaksın. Mesela “Armut vücut tipi nedir?”, “Dikdörtgen vücut tipi nasıl gelinlik giyinmeli?”, “Kum saati vücut tipine sahip ünlüler kimlerdir?”, "Elma vücut tipinin ideal ölçüleri nelerdir?" gibi aklına gelecek her sorunun cevabını detaylı anlatımlarda bulacaksın.

İşte en temel 4 vücut tipi armut, dikdörtgen, elma ve kum saatinin ön gösterimi!


2-Sen de uzun kollu veya straplez, düşük omuzlu ya da truvakar kollu gelinlik modellerinden sıkılanlardansan inan bana seçebileceğin güzel bir gelinlik modeli daha var! Tek omuzlu gelinlik modelleri zarif bir alternatif olarak kenarda duruyor. Farklı modelleri, kumaş ve gelinlik kesimi seçenekleri ile seçimini kolaylaştıracak bilgileri bu makalenin devamında bulabilirsin. İşte sana tek askılı gelinlik modelleri hakkında bilmen gereken her şey...

Tek Askılı Gelinlik Nedir?
Geçmişi eski Yunan zamanına kadar giden tek omuzlu elbiseler gelinlik seçiminde de oldukça tercih ediliyor. Tek askılı ya da tek omuzlu gelinlik modeli olarak iki ayrı isme sahip bu tasarımlar omuzun sadece tek tarafında kol olmasıdır. Özellikle sağ ya da sol kolda olmasına gerek yoktur. Her iki koldan birinde yer alabilir.

Tek omuzlu gelinlikler sadece askıdan oluşmadığı gibi tek askı kısmı uzun kol, fırfır ya da kalın plili kumaş parçası ile de yaratılabilir.














Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gelinlik Seçerken Nelere Dikkat edilmeli ?